28. februar 2021

3 måder at pleje dit hår på

By lhx.dk

Der findes umiddelbart ikke en enkelt måde at passe og pleje håret på. Det skyldes udelukkende, at hår kan være meget individuelt og forskelligt fra person til person. Netop dit hår kan derfor kræve en form for pleje, som ikke gavner en person med en anden type hår. Grundlæggende kan du følge nogle generelle råd til at pleje dit hår.

Herunder finder du tre råd, du kan følge, hvis du vil pleje dit hår mest optimalt. Alle tre råd kan anvendes uanset hårtype, og det er aldrig for sent at ændre dine vaner, hvis du lever med skadet eller måske endda ødelagt hår.

1. Anvend Oplaplex hårkure

Olaplex er en serie af forskellige hårkure. Kurene er oplagte til at gøre op for hår, der fx er beskadiget, afbleget eller ødelagt. Når du vælger en hårkur fra Olaplex, vælger du desuden produkter uden:

  • Test fra dyr
  • Sulfater
  • Silikone
  • Phtalater

Derfor er produkterne også anvendelige til alle hårtyper. Når du vælger mulighederne fra Olaplex, er der en række forskellige produkter med forskellige numre, der angiver forskellige brugssituationer og anvendelsesmuligheder.

Når du anvender produkterne fra Olaplex, kan du få dit hår til at genfinde styrken, hvilket giver et sundere udtryk med et hår med mere glans. Når du tager produkterne i brug, er de med til at genskabe krydslinkede svovlbinder, som kommer til udtryk ved, at dine hårstrå bliver forseglet og får en glattere overflade.

Du kan læse mere om produkterne fra Olaplex på Brandshop.dk.

2. Skyl dit hår og vask det af og til

Når du går i bad, er det en god idé at skylle dit hår mere, end du vasker det. Når du blot skyller dit hår uden sæber og kemikalier, er du med til at opretholde den naturlige balance i dit hår og din hovedbund. Selvom fornemmelsen kan være rart, når du anvender shampoo og balsam, kan det være lige så gavnligt blot at skylle dit hår og først skylle det igen to døgn eller flere efter. På den måde får den naturlige balance tid og mulighed for at virke.

3. Lad den naturlige olie have gavnlig effekt

Din hovedbund producerer naturligt gavnlig fedt til dit hår. Det har den virkning, at det beskytter dine hårstrå mod de udefrakommende skadelige ting, det bliver udsat for i løbet af dagligdagen. Det er derfor ikke nødvendigt at vaske dit hår hver eneste dag. Når du vasker dit hår, fjerner du også den naturlige olie både fra hovedbund og fra dine hårstrå. Hvis du gør dette for ofte, risikerer du, at dit hår i stedet bliver tørt og spaltet.