The Black Ether Ball på Kulturværftet i Helsingør

Maji Miyake-Mugler, CLICK og Black Ether er værter for The Black Ether Ball lørdag den 18. november. Et event, hvor deltagere fra ind- og udland konkurrerer om dommernes gunst i over 18 kategorier som ”Sex Siren”, ”Fashion Killer” og ”Vogue Femme”, inden begivenheden kulminerer i et rave gæstet af internationale djs og kunstnere.

Ballroom-scenen har sine rødder i 80’ernes New York og blev skabt af sorte og latinamerikanske transkønnede kvinder og drag queens, som et sikkert sted, hvor de var beskyttet mod de fordomme, den racisme og diskrimination, de oplevede i det åbne samfund. Scenen fungerer som et rum, hvor deltagere dyster i en lang række kategorier igennem hvilke de udtrykker deres individualitet og forvandler smerte til styrke gennem kunstneriske præstationer.

Hvordan foregår et ball?

Et ball er en lang affære, der strækker sig over mange timer, hvor ”houses” (hold) og deltagere konkurrerer på en centralt placeret catwalk. Kategorier spænder over ‘Face’, ‘Nails’, ‘Hands’, ‘Arms’, ‘Realness’, ‘Sexsiren’ mv. Kategorier, der hver især er inspireret af den overordnede tematik, som i denne omgang leger med kunstig intelligens, teknologi og arofuturisme.

Et ball har en festlig vibe, hvor publikum bakker op om de gående deltagere og er med til at skabe festen. En fest, der i dette tilfælde ender ud i et lille rave til de tidlige morgentimer.

Om ”Houses”

Hvert konkurrerende “house” ledes af en erfaren “house mother” eller “house father,” der agerer som mentorer og støttefigurer. Medlemmer, kendt som “children” eller “house members,” dyster som en enhed i ballroom-konkurrencer og deler en stærk forbindelse. Disse huse er både konkurrerende, støttende og skabende af et rum for selvudfoldelse og udtryk. Hvert house har unikke kendetegn, og konkurrencer fremmer en dynamisk atmosfære, der fejrer kreativitet og individualitet. Udover konkurrencer tilbyder huse dagligdagsstøtte, hvilket bidrager til et inkluderende fællesskab og følelsen af tilhørsforhold.

Om eventet

Lørdag 18. november 2023

Sted: Kulturværftet, Helsingør

The Ball: kl. 17.00-24.00

Afterparty og rave: kl. 24.00-04.00

Pris: 205 kr. (inkl retur transport mellem københavn og helsingør)

Læs mere om eventet på https://kuto.dk/arrangementer/the-black-ether-ball/ eller på Facebook: https://www.facebook.com/events/1420011038791432