Gudstjeneste for fred: Vor Frue Kirke – Søndag d. 19/11

Søndag 19. november 2024 arrangerer Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, Danske Kirkers Råd, Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, og Folkekirkens Nødhjælp lystænding og gudstjeneste for fred.

Den eskalerende ufred i verden og det meningsløse tab af menneskeliv skaber behov for at samles og bede for fred.

Derfor arrangerer Folkekirkens Nødhjælp, Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, Danske Kirkers Råd og Vor Frue Kirke en gudstjeneste med bøn for fred i verden, med nadver og fælles lystænding.

“Vi fyldes alle med gru over terror og krig og menneskelige lidelser. Vi er fælles om smerten og om håbet om fred. Men det kan være svært selv at finde ord, derfor samles vi i bøn for fred i verden,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp.

Ved gudstjenesten vil Steffen Ringgaard Andresen, sognepræst ved Vor Frue Kirke, prædike. Vor Frue Kirkes Kantori medvirker med salmer, der udtrykker smerte og håb. Der vil være fælles bøn for ofre i Ukraine, Armenien, Israel og Palæstina, men først og fremmest for fred i verden.

Øvrige medvirkende fra det økumeniske fællesskab er blandt andre Vasyl Tikhovych, præst for den ukrainske menighed i Danmark, Father Stepanos Hovhannisyan, præst for den armeniske menighed i København, Søster Maria Lioba, Den katolske Kirke i Danmark og Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

TID OG STED

Gudstjeneste med bøn for fred

Søndag den 19. november klokken 17:00

i Vor Frue Kirke, (Københavns Domkirke)

Inden gudstjenesten vil der være mulighed for at tænde et lys ved Vor Frue Kirkes indgang.

Kirken åbnes klokken 16:30.

Alle er velkomne!

Foto: Pixabay (Thea Nielsen) https://pixabay.com/users/theanielsen-2140611/