24. januar 2021

Gør livet bedre med et mindfuldness kursus

By lhx.dk

Mindfulness er blevet en del af mange menneskers bevidsthed de seneste år. Vi oplever måske som mennesker et øget behov for at kunne slappe mere af i hverdagen – eller generelt i livet.

Vi lever i en verden, hvor der er travlt og konstant noget at se til. Hvis ikke vi glemmer hinanden, så kan vi glemme os selv i farten. Det er sundt at sætte sig ned og kigge indad og huske på den, man er.

Mindfulness kursus er en oplagt mulighed at få fokus rettet mod dig selv, og når du er en del af et kursus, vil det blive en prioritet, fremfor noget i din hverdag, som langsomt bliver glemt blandt mængden af indtryk, oplevelser og travlhed.

Hvorfor mindfulness?

Når tiden flyver afsted, kan du opleve et øget behov for at sætte dig ned og mærke dig selv. Det er her, mindfulness kan hjælpe dig. Du kan få redskaber og øvelser, der kan få dig til at opleve nuet – og være i det.

Mindfulness kan få dig til at mærke dig selv på en helt ny måde, som du ikke troede var muligt. Fremfor blot at være et individ i den store menneskemængde i verden, kan du genopdage dig selv og få et fornyet fokus på, hvem du er, og hvad du er.

Hvad er mindfulness?

Mindfulness er både en træning og øvelse i at befinde sig i nuet. Når man dyrker mindfulness, er det med et ønske om at opleve den tilstand det er, at være i nuet.

Mindfulness kan opnås ved hjælp af meditation. Hvis du et øjeblik ser på mindfulness og meditation som to adskilte praksisser, har de den afgørende betydning tilfælles, at du, for at dyrke det, skal foretage dig så lidt som muligt; du har ingen planer eller ærinder. Du har dig selv, du ér dig selv og du er lige dér – i nuet.

Kan lindre psykiske sygdomme

Meditation kan for nogle være en god øvelse for at opnå oplevelsen af mindfulness. Hvis du formår at anvende begge tilstande som et redskab, kan du påvirke din psyke til det mere positive.

Hvis du lider af stress, angst eller depression, kan du forsøge dig med mindfulness som en øvelse i at påvirke dit sind i en positiv retning.

Mindfulness kursus

Du kan tage et mindfulness kursus både online eller ved fysisk fremmøde hos en underviser. Fordelen ved et online forløb for nogle er, at de befinder sig i egne, hjemlige, trygge rammer, og kan derfor på forhånd slappe mere af.

Andre ser det som en fordel at tage et andet sted hen for at mødes med en underviser, så de i deres mindset indstiller sig på, hvad der skal ske, ved at bytte de vante rammer ud med nogle rammer, der er med til at få dem til at fokusere.

Disse personer nyder typisk også godt af en fast aftale ude af huset, som de skal leve op til og føler sig forpligtet til at opfylde ud fra interesse og med hensigt på en oplevelse af mindfulness.