21. oktober 2020

Hvilket materiale skal du vælge til dit slips?

By lhx.dk

Selvom slips proportionalt udgør en lille komponent af en mands garderobe, siges det at de tiltrækker væsentligt mere end blot en lille opmærksomhed. Når du virkelig har et godt sammensat og koordineret outfit, komplimenterer de fleste dit slips når de ser dig. Det er fordi der er mange billige lavkvalitetsversioner af slipset, og det skiller sig virkelig ud, når du finder et virkelig godt et.

Med over 150 års historie bag sig, er slipset virkelig kommet langt med mange designere, der laver nogle fantastiske versioner i høj kvalitet. I betragtning af de mange forskellige slags og design er det ofte svært for mænd at vælge det rigtige i blandt de varianter, der er tilgængelige.

Som de fleste tøjartikler i en mandegarderobe, er materialet nærmest alt afgørende for det endelige udtryk. Når det kommer til materialr, får du altså virkelig det, som du også betaler for, og derfor spiller stof en stor rolle i forhold til dette. Her kan silke, cashmere eller bomuld umiddelbart være et godt valg af materiale. Derfor har vi her samlet en guide, som kan hjælpe dig på vej til, hvilke af de tre materialer, som du bør vælge, når du i fremtiden skal ud og kigge efter eller Køb Slips.

Silke

Silke er et af de mest holdbare stoffer i hele verden. På trods af at silke er ekstremt blødt, er dets holdbarhed samtidigt meget høj. Dette er takket være dets elasticitet, da det bidrager væsentligt til den samlede holdbarhed. Silke bevarer dens form og har moderat modstand mod rynker samtidig med at draperer godt. Dette må siges at være et nøglekomponent for slips for at kunne bevare formen, og give dig mulighed for at skabe mange forskellige former for knuder. Derudover tiltrækker silke ikke snavs på grund af sin glatte overflade.

Cashmere

Et andet godt alternativ som materiale til et slips, kan være cashmere. Cashmere har generelt en fremtrædende, men velfortjent plads i mange mænds garderobe. Dette kan være grundet den fine finish som cashmere giver. Dog vil et cashmere slips dog ikke være ligeså blankt som hvis du vælger et silke slips, og kan således bæres til mindre formelle anledninger.

Bomuld

Til de koldere klima, er bomuldsbåndet et andet godt alternativ til silke slips. Bomuldsbåndet er alsidigt nok til at blive brugt i flere forskelligeanledninger. Bomuld slips kommer tilmed også i mange forskellige stilarter og mønstre, så er bestemt også noget for enhver smag.