7. marts 2021

Når du og din partner skal i terapi

By lhx.dk

Tillykke!! Din partner og dig har netop valgt at I vil prøve kræfter med parterapi. I har erkendt overfor jer selv, at nu vil I gøre noget ved det. Nu vil I tage teten på jeres forhold fordi I allerede har taget temperaturen, og den var lidt lunken. I vil have, eller måske tilbage til, lidt flere celcius, det må gerne blive lidt hedt igen. Og derfor vil I have hjælp og har søgt at komme i parterapi for at nå til version 2.0 af jeres forhold. Det er super godt gået. Læs videre og se, hvad I kan forvente jer af det.

Hvad skal I forvente?

Hvad skal man egentligt forvente af at komme i terapi for par. Hvad er det for en størrelse og hvordan skal man håndtere det og ’være i det’ alene og sammen med sin partner. Alene er nok det første ord, du skal stoppe ved. Hvorfor? Fordi selvom I går i terapi sammen, så er der kun én person, du kan arbejde på, kun én person du kan kontrollere, kun én person du kan styre. Og det er dig selv. Du er udelukkende herre over dig selv og den eneste der kan gøre noget ved din adfærd, dine handlinger og din måde at være på i verden på, er dig. Derfor er ’alene’ det første ord du skal smage lidt på.

Hvordan gør man?

Når I har booket tid hos parterapeuten skal I tale med vedkommende om jeres liv. Jeres forhold til hinanden. Jeres parforhold. I vil få lov til selv at starte ud med at fortælle hvorfor I har søgt hjælp og hvad I gerne vil have hjælp til. I skal selv sætte ord på jeres forhold og I skal selv fortælle hvad I ønsker at få hjælp til og hvad I gerne vil have at udbyttet af terapien skal være.

Er I der for at blive sammen? Er I der for at finde ud af, om I skal blive sammen? Eller er I der for at gå fra hinanden på en god og fornuftig måde, selvom det hele virker ret svært lige nu. Det kan være tingene ændrer sig undervejs og at I får nogle nye mål med terapien, måske finder I ud af at I faktisk gerne vil blive sammen. Måske finder I ud af at I faktisk vil have det bedst hver for sig. Vær ikke bange for det. Ta’ et skridt af gangen og følg jeres hjerter.