2. maj 2020

Sådan laver du en sikker investering

By lhx.dk

Hvis der er én ting der virkelig gør forskellen på de utroligt rige og alle os dødelige, så er det hvilke investeringer vi foretager os i livet og hvorfor. Investeringer er en uundgåelig vej til den store formue og hvis ikke du mestrer det, så får du desværre svært ved at komme helt til tops.

Indenfor investeringsverdenen er der et hav af forskellige investeringer man kan foretage sig og nogle er bedre til den ene type end den anden – det afhænger af investoreren. 

Typer af investeringer

Den første type af investering vi går over her er uhåndgribelige investeringer – som eksempelvis kryptovaluta eller værdipapirer. Disse investeringer kan ikke røres, men har meget større chancer for at flyve op og ned. 

Hvis du er en haj til at aflæse grafer og udregne hvordan og hvorledes trends bevæger sig, så er dette virkelig en investeringsform for dig, men hvis du har det bedre med at købe ting du kan se, så er næste type investering for dig. 

Håndgribelige investeringer 

Det kunne være et Tudor Black Bay ur, en gammel veteranbil eller diamanter – for at tage den helt ned til en størrelse hvor alle kan være med. Det vigtigste med den håndgribelige investering er sådan set at du er 110% sikker på at den bliver mere værd med tiden. 

Der findes en række fysiske ting derude som sjældent mister deres værdi – det er tidsløse designklassikere der oftest kommer med en stor pris på i første omgang. Det er også noget af det der er med til at gøre det til en god investering.

Det er nemlig sådan at investeringer altid skal være af lidt store beløb, fordi fortjeneste er procent. Hvis du kun investerer 100 kroner så er det næsten fuldstændig ligemeget for dig, at dit produkt bliver 15% mere værd.

På falderebet

Så er det utroligt vigtigt, specielt når det kommer til smarte investeringer der skal give pengene mange gange igen, at du ikke køber det på baggrund af hvad dine følelser siger – dine beslutninger indenfor investeringsverdenen bliver nød til at være datadrevne, ellers har du ikke noget grundlag for at dine penge kommer igen – og det bliver du lidt nød til at have, hvis du gerne vil lave et liv ud af det.

En sidste ting er at holde øje med forskellige trends og tendsenser indenfor dit eget felt. Hvis du opdager en ting der godt kunne blive til noget, så bid på tidligt.