6. april 2021

Skal din have være klar til sommeren?

By lhx.dk

Skal din have være sommerklar?

Sommeren står lige for døren – og selvom forårsvejret endnu ikke har forkælet os, banker de lunere temperaturer og de mange solskinstimer på døren. Derfor skal haven også være klar – klar til sol, sommer og mange gode timer. 

Denne artikel vil fokusere på, hvordan man ved hjælp af græskanter kan gøre haven klar. Græskanter er nemlig en god og effektiv måde til at gøre græsplænen endnu flottere på. 

De mange muligheder

Der er mange muligheder forbundet med græskanter. Eksempelvis fås disse i mange forskellige materialer – med andre ord er du garanteret, at der også findes græskanter, der matcher dine behov, og som passer perfekt til lige netop din have. 

Desuden er der flere fordele forbundet med græskanterne. Græskanterne sikrer at græsset ikke spreder sig. Det betyder også, at du kan lave ganske afgrænsede områder, hvor det står skarpt. Derudover er det også særligt funktionsdygtigt til at holde eksempelvis grus og jord ude af græsplænen. Det giver en pænere græsplæne, der ikke skal lide under grus rester. Ved at bruge græskanterne kan græsplænen nemlig nemt opdeles. Græskanterne bidrager til et flot og skarpt udtryk, der klæder de fleste haver.

Desuden har jeg ladet mig fortælle, at flere græskanter er ganske fleksible i deres materiale – i hvert fald er det muligt at erhverve sådanne. Det betyder også, at græskanterne kan formes i buer og cirkler, hvis det er det, man ønsker. Det giver derfor mange muligheder for at indrette sin græsplæne, som man ønsker. Der er ingen begrænsninger. 

Derudover har jeg undersøgt flere forskellige muligheder, og er kommet frem til at der findes græskanter, der tåler at plæneklipper, kører på kanten af græskanterne. Det betyder også, at du ikke skal tage særlige hensyn, når du slår dit græs – det skal nemlig ikke være bøvlet at udsmykke sin græsplæne. 

Græskanterne sørger også for, at du ikke behøver at anlægge en kant af sten, som kan være mere besværligt at vedligeholde. Det er dermed en nem og effektiv måde, der både gør havearbejdet mere enkelt og samtidig sikrer et flot resultat, der klæder haven. 

Eksempelvis er græskanterne særligt effektive, hvis du ønsker at anlægge bede i din plæne. Det kan være utroligt flot – og skabe stor glæde – hvis plænen er udformet med forskellige bede, der bryder med græsplænen. 
Som tidligere nævnt findes græskanterne i mange former og i forskellige materialer, så det handler blot om at finde den facon og det materiale, der vil glæde dig og din have.